HYVÄ TIETÄÄ Ohjeet ja lisätiedot - PYKÄLÄ - https://pykala.net/.                                                                          11.6.22

 

Kun tulet – Avaimet 

Avaimet ovat avainbokseissa kunkin rakennuksen seinässä/kuistilla. Koodit bokseihin saat omistajalta tai hänen nimeämältä henkilöltä sähköpostilla tai soittamalla. Palautathan avaimet bokseihin lähtiessänne. 

Kelogrilli, ulkopuucee ja pihasauna

Kelogrilli, ulkopuucee ja pihasauna lähdelammen rannalla ovat käytettävissä kaikille majoittujille veloituksetta

Tilojen ylläpidosta ja loppusiivous

Mikäli majoittujia on useita, on hyvä sopia jo etukäteen tilojen ylläpidosta ja loppusiivouksesta.

 

 

Rakennuksista

 

 

Honkapirtissä

 

 1. ilmastointi toimii liesituulettimen säätönapeista,
 2. lattialämmityksen termostaatti ja säätö on eteisen kelotolpan vieressä, kattolämmityksen saa päälle eteisen sähkökaapista. Saunatiloissa on oma lattialämmitys, termostaatti ja säätö,
 3. takan savupelti on olohuoneen puolella, kiviuunin savupellit kääntöpuolella (muista sulkea pellit lähtiessäsi),
 4. lähtiessäsi muista sulkeaastian- ja pyykinpesukoneen hanat,
 5. Honkapirtin ”takaovi” saattaa helposti jäädä auki, mikäli sitä ei erikseen tarkista. Lukkoon se menee ulkopuolelta työntämällä.

 

WanhassaPirtissä

 

 1.  lämmityksen termostaatti ja säätö on tuvan ja keittiön välisessä seinässä. Sähköpattereissa on kaikissa on/off-kytkin,
 2. leivinuunin savupeltejä on kolme: 1. Vasen on keitinlevyille, 2. keskimmäinen turvapelti huuvalle ja 3. oikeanpuoleinen varsinainen hormi (muista sulkea pellit lähtiessäsi).

 

Aitassa

 

 

 1. toimivat ilmalämpöpumput ja niiden kaukosäädin ja säätö on ulko-ovien vieressä sisäpuolella. Lisäksi molemmissa tiloissa tarvittaessa lisänä sähköpatterit,
 2. WC:n ovi tulee muistaa aina sulkea huolellisesti ja erityisesti talvella myös tarkistaa, että sen lämpöpatteri on päällä,
 3. Koirala sijaitsee Aitan alakerrassa ja sitä voi käyttää yhteisesti kodinhoitotilana. Siellä ovat vesipiste ja pakastin, sekä siivousvälineitä ja tarvikkeita. Suljethan Koiralan ovet huolellisesti ja avain palautettava Aitan avainboksiin. Lisälämmitykseen Koiralassa on myös liikuteltavia lämpöpattereita.

 

Yleistä

 

 1. Tuhka: Tiloissa, joissa on puuliedet ja - uunit, on hyvä tarkistaa kertyneen tuhkan määrä ja tarvittaessa tyhjentää pesä/tuhkaluukku, tuhka kylmänä ulos maastoon. 
 2. Siivous: Siivouksesta vierailun aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse.Siivoamattomasta mökistä lähetämme aina jälkikäteen siivouslaskun toteutuneiden siivouskulujen mukaisesti. Jätäthän paikat siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Huolto ei aina pysty heti tarkistamaan tiloja asiakkaiden jälkeen.
 3. Ulkosauna: Ulkosaunan kiukaan ajastin on pukuhuoneen kaapissa. Kesäaikaan sauna on hyvä tuulettaa kuivaksi jättämällä ovet raolleen. Talvella sauna kuivuu jälkilämmössä, eikä ovia pidä jättää auki.
 4. Roskasäiliö: Roskasäiliöt sijaitsevat katoksessa, Puuvaraston päädyssä. Sieltä löytyvät tarvittaessa myös lapiot, lumikola jne. Laitathan roskat säiliöihin, olemme hankkimassa lajitteluastioita.
 5. Tavarat paikoilleen: Jos olet vuokrannut koko Pykälän, huolehdithan, että astiat, ruokailuvälineet, peitot, tyynyt ja kalusteet palautuvat niihin rakennuksiin, joista olet ne mahdollisesti tilapäisesti siirtänyt.
 6. Netti: Netin suojausavain on: 94466992584. Mikäli netti ei toimi, syy on usein reitittimessä. Reititin on Honkapirtissä, olohuoneen ikkunalaudalla. Netti ja myös kaikki televisiot on otettu yleensä pois verkosta ukkosvaurioiden varalta, tee sinäkin. 
 7. Netflix: Toimii suoraan tai sähköpostiosoitteellani: jari.talvio(at)pp.inet.fi  - salasana on: inettifliksi
 8. Canal Digital: Kanavat ovat käytettävissä Honkapirtissä. Uudet televisiot saattavat pyytää päivityksiä, ennen kuin kanavat alkavat näkyä.

 

Neuvoja ja apua 

 1. Kaikissa tilanteissa pehtoorimme Kauko Puruskainen 0400 273671 voi opastaa.
 2. Ympäristö: Talvikunnossapito, tienauraus ja lähitalonmies on Seppo ”Tupala” Laukkanen: 040 5736067 opastaa.
 3. Sähköhäiriötilanteissa tee vikailmoitus: 0800 9 2500 ja lisätietoa löytyy täältä:            https://kajave.fi/yhteystiedot 
 4. Jos rakennuksen WC ei vedä, on syy joko säiliön täyttymisessä tai tukoksessa. Soita ensi Kaukolle tai Sepolle. Säiliön tyhjennyksen saa soittamalla numeroon: +358 044 2940900 / Kainuun Jäteyhtymä Oy. 
 5. Ethän laita WC:n viemäreihin, etkä pesualtaiden viemäreihin mitään, mikä ei niihin kuulu, iso kiitos! 
 6. Erityisen tärkeää on, että kohteen kaikki ovet tulee suljettua / lukittua huolella. Esimerkiksi ulkosaunan, Aitan wc:n ja kodinhoitohuoneen (Koiralan), sekä Honkapirtin taka- ja parvekkeenovi on syytä varmistaa suljetuksi / lukituksi. 
 7. Mikäli vierailusi aikana jotain menee rikki, ole ystävällinen ja ilmoita siitä viipymättä omistajalle.

 

Lopuksi ja Onnistunutta vierailua Pykälässä

Kaikenlainen palaute on enemmän kuin tervetullutta. Se auttaa meitä kehittämään ja parantamaan Pykälää.

Olemme monien toimijoiden yhteistyökumppani ja tarvittaessa yritämme auttaa myös erilaisten toiveiden toteuttamisessa.

Kaikissa majoitustiloissa ovat vieraskirjat, olemme kiitollisia, jos lisäät niihin kokemuksia ja elämyksiä, joita vierailusi on tuonut.

Pykälä on myös Facebookissa, www.facebook.com/pykala.netja voit käydä siellä katsomassa tuoreimmat tapahtumat, kuvat ja tietysti halutessasi myös tykkäämässä.

 

Mukavaa, rentouttavaa, parasta laatuaikaa Pykälässä! 

Tervetuloa uudelleen! 

 

Toivottavat,

Jari / 0400 507951

Eija / 044 9738392

Kauko / 0400 273671

Seppo / 040 5736067