VILLKOR BOKNING

BOKNING OCH BETALNING

Pykälä skickar dig en bokningsbekräftelse och faktura via e-post, som är namnet på orten och annan relevant information. Köranvisningar och mer detaljerad information om hyres platser kan hittas på hemsidan: www.pykala.net
Bokningen bekräftas när kunden har betalat den sista delen. Om beloppet inte betalas senast på förfallodagen, har Pykälä rätt att avboka.

UPPHÄVANDE OCH ÄNDRING

Avbokning måste i första hand ske skriftligen (brev, e-post, SMS). I brådskande fall kan annullering göras per telefon. Avbokning skall anses ha ägt rum vid den tidpunkt då annulleringen har blivit till ägare.

ÄGARENS RÄTT ATT AVBOKA

I fall av force majeure (force majeure), kan Pykälä avbryta reservationen. Kunden, naturligtvis, få tillbaka hela beloppet betalas.

VISTAS PÅ SEMESTERORT

Reserverade för att ta emot nycklarna i Pykälä finns i nyckelnlådor, där ägaren har tillgång till koden. under vistelsen nycklar skulle vara bra att hålla nyckeln i en låda, så att de inte försvinner.
Den leasade egendomen är tillgänglig för kunden för bokning av intäkter från avresedagen klockan 12.00 fram till 12.00. Bokade en helg destination är tillgängliga från fredag kl 12.00 till söndag, enligt förrän 12:00 eller enligt överenskommelse. Om avresedagen inte omedelbart ha följande reservation, med ägaren kan komma överens om flexibilitet i avgångstid. Glöm inte tillbaka nycklarna lådor när du går.
Pykälä hyran ingår möbler, köksredskap och bestick, elvärme, matlagning och belysning, vedspis, ugn och Grill hus.

I allmänhet livets nödvändigheter, såsom toalett - och pappershanddukar, rengöring och hygienprodukter finns tillgängliga, om de inte är på grund av den stora konsumtionen, säsongs eller andra skäl att vara tillfälligt stoppad.

Madrasser, filtar och kuddar ingår i priset. Kunderna måste ge sina egna sängkläder och handdukar. Pykäläs städning under vistelsen och vid slutet av kunden är ansvarig. Inte rengjord stugan skicka alltid en faktura efteråt rengöring i enlighet med de faktiska kostnader för städning. Vänligen lämna platsen till tillståndet, som om du var faktiskt nästa åkande. Tjänsten är inte alltid möjlighet att kontrollera lokalerna efter kunderna. De reserverade punkter kan inte användas av fler personer än vad som avtalats

Det är alltid bra att meddela ägaren vistas i och besöker antal personer. Fester, evenemang och sammankomster, där det finns dussintals människor, kan orsaka extrema situationer, exempelvis svåraste frost tid, elektriska störningar.

Det är särskilt viktigt att alla dörrar är stängda / låsta noggrant. Till exempel, en utomhus bastu, kornbod toalett: det är nödvändigt för att säkerställa den stängda / låsta och grovkök (Koirala) och Honkapirtti bak och balkongdörren.

ERSÄTTNING FÖR SKADA

Kunden är skyldig att betala till stugan eller dess innehåll för eventuella skador som orsakas direkt till ägaren.

KLAGOMÅL

Alla kommentarer och klagomål angående semesterboende måste åtgärdas omedelbart när de uppstår under din vistelse, och direkt till ägaren.