VARAUSEHDOT

VARAAMINEN JA MAKSAMINEN

Pykälä lähettää asiakkaalle varausvahvistuksen ja laskun sähköpostitse, jossa on lomakohteen nimi ja muut asiaan kuuluvat tiedot. Ajo-ohjeet ja yksityiskohtaisemmat tiedot vuokrattavista kohteista löytyvät kotisivuilta: www.pykala.net

Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut loppusuorituksen. Ellei loppusuoritusta ole maksettu eräpäivään mennessä, Pykälällä on oikeus perua varaus.

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN JA MUUTTAMINEN

Peruutus on ensisijaisesti tehtävä kirjallisesti (kirje, sähköposti, tekstiviesti). Kiireellisissä tapauksissa voidaan peruutus tehdä myös puhelimitse. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut Pykälään.

OMISTAJAN OIKEUS PERUUTTAA VARAUS

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), Pykälä voi perua varauksen. Asiakas saa luonnollisesti takaisin koko maksamansa summan.

OLESKELU LOMAKOHTEESSA

Varatun majoituskohteen avaimet Pykälässä ovat saatavilla avainbokseista, joihin omistajalta saa avauskoodin. Majoituksenkin aikana avaimia olisi hyvä säilyttää avainboksissa, jotta ne eivät katoaisi.
Vuokrattu kohde on asiakkaan käytettävissä varauksissa tulopäivästä klo 12.00 lähtöpäivään klo 12.00. Viikonloppuvarauksissa varattu kohde on käytettävissä perjantaipäivästä klo 12.00 sunnuntaihin klo 12.00 saakka tai sopimuksen mukaan. Mikäli lähtöpäivänä ei välittömästi ole seuraavaa varausta, voi omistajan kanssa joustavasti sopia lähtöajasta.

Pykälän vuokraan sisältyvät kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat ja ruokailuvälineet, sähkö lämmitykseen, ruoanlaittoon ja valaistukseen, puut takkaan, uuniin ja Kelogrilliin.

Yleensä myös välttämättömyystarvikkeita, kuten wc -  ja talouspaperia, pesu- ja hygieniatuotteita on saatavilla, elleivät ne suuren kulutuksen, sesongin tai muun syyn takia ole tilapäisesti loppuneet.

Patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät vuokrahintaan. Asiakas tuo mukanaan liinavaatteet ja pyyhkeet. Pykälän siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse. Siivoamattomasta mökistä lähetämme aina jälkikäteen siivouslaskun toteutuneiden siivouskulujen mukaisesti. Jätäthän paikat siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Huolto ei aina pysty tarkistamaan tiloja asiakkaiden jälkeen. Varattua kohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä on sovittu.

Aina on hyvä ilmoittaa omistajalle majoittuvien ja vierailevien henkilöiden lukumäärä. Juhlat, tapahtumat ja kokoontumiset, joissa on kymmeniä henkilöitä, saattavat aiheuttaa ääritilanteissa, esimerkiksi kovimpien pakkasten aikaan, sähköhäiriöitä.

On erityisen tärkeää, että kohteen kaikki ovet tulee suljettua / lukittua huolella. Esimerkiksi ulkosaunan, aitan wc:n ja kodinhoitohuoneen (Koiralan) sekä Honkapirtin taka- ja parvekkeenovi on syytä varmistaa suljetuksi / lukituksi.

VAHINKOJEN KORVAUKSET

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot suoraan kohteen omistajalle.

VALITUKSET

Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden ilmaannuttua ja loman aikana suoraan omistajalle.